L'estiu, #XinoXanoStyle

2021: un estiu essencial i compromès

La pandèmia segueix present a les nostres vides i els espais de lleure educatiu han esdevingut una activitat essencial per a la salut, el desenvolupament, la socialització i l'educació dels infants i joves. Aquest estiu tenim l'oportunitat de fer més forts els vincles amb els amics i amigues i de gaudir i descobrir la natura amb una mirada més compromesa.

Fem possible un món millor!

Volem un estiu compromès en què els infants i joves es converteixin en activistes pels Objectius de Desenvolupament Sostenible a través d’aventures, activitats, jocs, Aprenentatge i Servei (ApS), ciència ciutadana, educació emocional i moltes més metodologies per fer possible un món millor.

 

El lleure educatiu és essencial ara i sempre

El Lleure educatiu és, ara i sempre, cabdal per al desenvolupament global dels infants i joves, basant-se en l’educació en valors i en el desenvolupament d’habilitats i competències. És també un espai de socialització essencial en qualsevol comunitat, font d'aprenentatges i de cohesió social. Sabies que a més a més el Dret al lleure és un dret de l’infant reconegut per la Convenció Internacional dels Drets de l'Infant?

 

Activitats per enfortir els vincles socials

Després de més d'un any de pandèmia, d'incertesa i de situacions familiars i emocionals intenses els infants i joves necessiten poder-se trobar amb els amics i amigues des del lleure, el joc, el gaudi i l'alegria per enfortir els vincles i recuperar habilitats socials deteriorades a causa de la pandèmia.

 

Un estiu per acollir les emocions

Les activitats d’estiu són una gran oportunitat per treballar educativament i en grup l’acompanyament emocional: compartir les pors, les angoixes, la tristesa, les pèrdues, les enyorances, les frustracions... per canalitzar-les cap al vincle amb els altres.

 

Un estiu per reconnectar amb la natura

Per a molts infants i joves de les nostres ciutats el dèficit de natura és ja un fet habituali crònic,... però durant la pandèmia aquesta manca de natura a les seves vides s'ha agreujat. Les activitats d’estiu són una gran oportunitat per a prioritzar el contacte amb l’entorn natural proper, tant si és als parcs urbans com a espais naturals.

 

Activitats per desenvolupar el sentit de comunitat

Les activitats d’estiu són una excel·lent oportunitat per a què els infants i joves identifiquin les necessitats socials que els envolten i que són ara més presents que mai, i proposin accions de servei a la comunitat, amb voluntat de transformar i millorar el món on viuen.

 

I per compensar desigualtats

Durant la pandèmia les condicions socioeconòmiques s'han deteriorat i s’han agreujat les desigualtats. El lleure educatiu és més necessari encara per fer front a la crisi socioeconòmica i donar oportunitats educatives als infants i joves en situació de vulnerabilitat.

 

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

T'aclarim tots els dubtes sobre les activitats d'estiu! Necessites saber més sobre les mesures de prevenció de COVID-19? Els nostres equips estan treballant intensament per preparar el millor estiu per a tothom. Fes-nos una consulta i et respondrem el més aviat possible.

Si la teva consulta porta sobre una activitat en particular, indica'ns quina és!